Mano tinklaraščių sąrašas

2014 m. kovo 19 d., trečiadienis

Rauksletoji duonele

Sia duonele kepiau labai mandrai- is knygos,gal todel is to didelio mandrumo rauksleta gavosi.Bet nuo tu rauksliu jos skonis visai nepasikeite.
Taigi vienoj senovinej knygoj -radau si receptuka,na ir pabandziau,visai neblogai ,sakyciau...


Naudojau (1 kepaliukui):

300 g  ruginiu miltu,
300 g  kvietiniu miltu,
500 ml silto vandens,
8 g sausu mieliu,
2 a.s medaus,
1 a.s rudojo cukraus,
1 a.s druskos,
2 a.s kmynu,
2 a.s saulegrazu


Silta vandeni sumaisyti su mielemis,cukrumi ir medumi,palikti kol prades burbuliuoti.
Tuo metu pasiruosti miltus,i juos sudeti visus priekonius.
Is vandens ,mieliu ,medaus , cukraus misinio ir miltu misinio suminkyti tesla.
Tesla gana lipni,gali atrodyti skystoka,bet miltu nepadauginti,nes duonele bus sausa.Sunkiausia po to nusiplauti rankas :).
Palikti tesla siltai kokiai porai valandu - pakilti.
Isversti tesla ant miltuoto pavirsiaus ir dar karta gerai isminkyti,kuo ilgiau minkysite ,tuo daugiau oro burbuliuku bus duonyteje.As ,kaip matyt,patingejau si karteli...
Suformuoti kepaliuka,pabarstyti miltais ir deti ant paruostos skardos,kad dar karta pakiltu.
Orkaite ikaitinti iki 220 laipsniu celsijaus,taip pakepti 15 min,po to karsti sumazinti iki 180 laipsniu celsijaus ir kepti mazdaug dar 1 val 15 min.(kepimo laikas labai priklauso nuo orkaites,as savoje padedu inda su vandeniu apacioje,nes labai dega).Manau kiekviena seimininke pazista savo orkaite ir gali pasiderinti.

Na viskas ir duona....!

Skanaus!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą