O jei rimtai tai jokio alkoholio net ir nesijaute,bet skonis idomus,laisvai ir svecia pavaisinti galima.
Naudojau:
4 kiaulienos karbonadus su kauliuku,
50 g sviesto,
375 ml obuoliu sidro,
1 v.s. balto vyno acto,
3 v.s grudetuju garstyciu,
2 rugsteni obuoliai,
svoguno galvute,
druskos,
pipiru,
2 v.s rudojo cukraus,
3 v.s grietineles,
2 a .s kukuruzu miltu.
Mesa apkepti keptuveje po keliata minuciu kiekviena puse ,pabarstyti prieskoniais ir pasauti i orkaite ,mazdaug 15 min,prie 200 laipsniu karcio.
Tuo tarpu pasiruosti padaza: keptuveje islydyti sviesta,jame pakepinti smulkiai supjaustyta svoguna.
Sudeti garstycias,supilti sidra ,acta,grietinele ,maisymo sluotele viska gerai ismaisyti,i si misini sudeti apvaliais ziedais supjaustytus obuolius(be seklalizdziu).Obuoliu nepjaustyti labai plonai ,nes jie greit suminksteja ir neislaiko savo formos.
Obuolius pakaitinti padaze ,kol jie prades minksteti ,tada isimti is padazo.
I padaza sudeti is orkaites isimtus kepsnius ant kepsniu visaus -obuolius ,uzdengti dangciu ir patroskinti dar kokia 10-15 min.
Kepsnius isimti ant lekstes ,sudeti obuolius ant ju virsaus.
Likusi padaza sutirstinti kukuruzu miltais.Tiesiog juos suberti i keptuve ir gerai isplakti ,kad neliktu guziuku.
Padaza uzpilti ant kepniu virsaus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą