Mano tinklaraščių sąrašas

2014 m. kovo 18 d., antradienis

Kiaulienos sprandines kepsnys su slyvu padazu

Kartais tiesiog sausas kepsnys stringa gerkleje ir norisi kazkokio naujo skonio burnoje.Todel pabandziau si slyvu padazeli,kuris man gavosi siek tiek rugstokas,matyt nuo slyvu,bet ta nesunkiai galima istaisyti iberiant ,kaip sakiau, ziupsneli cukraus....

Sunaudojau :
0.5 kg kiaulienos sprandines,
1 kiausinis ,
ziupsnys dziuveseliu,
priekoniu pagal skoni,
4-5 vnt slyvu (ne dziovintu),
1 morka,
1 nedidele svoguno galvute,
slakelis sojos padazo,
1 v.s gietineles
aliejaus kepimui

Sprandine jau pirkau sujaustyta ,todel tik pabarsciau prieskoniais ,apvoliojau plaktame kiausinyje ir dziuveseliuose ,ir kepiau ant silpnos ugnies apie 20 min.
Tuo tarpu pasiruosiau padazeli-susmukkinau kubeliais morkas,svoguna ir slyvas.
Keptuven ipyliau slakeli aliejaus ir gerai pakepinau morkas ,po kurio laiko iberiau svogunus, darzoves turi suminksteti,nes pridejus slyvu ,sios isskleidzia rugscias sultis.Suminkatejus darzovems supilu smulkintas slyvas,viska gerai ismaisau pakepinu ,nuolat maisydama.Tada galima prideti norimu prieskoniu-druskos
 ,pipiru,as megstu kalendra,siek tiek sojos padazo ,ir grietineles.(kaip minejau,butu gerai koks saukstelis cukraus ar medaus,nes man buvo per rugstu) Leidziu padazeliui uzvirti.
Supilame ant iskeptos mesytes.
O jau del garnyro -palieku erdves kiekvienos ismonei ,ka pridesi tuo nepagadinsi...
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą