Mano tinklaraščių sąrašas

2014 m. balandžio 3 d., ketvirtadienis

Kalafioro ir kumpio blyneliai


Ar jums patinka atsisesti penktadienio vakare po darbu,isipilti taure vyno,pasigaminti lengva maisteli ir tiesiog nieko negalvoti,nieko nespresti ir nedelioti,isvalyti savo mintis -pabuti su savimi?

Blyneliams naudojau:
200 g kvietiniu miltu,
1 a.s kepimo milteliu,
1 kiausinis,
1/2 puodelio gazuoto mineralinio vandens,
500 g kalafioru,
200 g karstai rukyto kumpio,
100 g fermentinio surio,
aliejaus kepimui,
druskos, pipiru.

Sumaisyti miltus, kepimo miltelius,druska ,pipirus, isplakta kiausini ir mineralini vandeni.
I gauta tesla imaisyti labai smulkiai supjaustytus kalafiorus(as naudojau saldytus,tai tiesiog nupjoviau pacius ziedus be koteliu),kubeliais supjaustyta kumpi,tarkuota fermentini suri.
Viska gerai permaisyti.
Kepti norimo dydzio blynelius ikaitintame aliejuje apie 2 min. kiekveina puse ,kol graziai apskrus.(Jei kalafioras zalias ,pakepti reiketu ilgiau,kad sis suminkstetu).

Labai lengva vakariene ir kuno linijoms labai nepakenksit, ir malonuma turesit.
Skanaus!




2014 m. kovo 28 d., penktadienis

Valdorfo salotos

Pas ka - pavasaris ,o pas mane - tai ruduo,obuoliu metas ir lapai jau va visokie raudoni krenta,tai emiau ir labai greitas salotas sumakalavau.

Naudojau :
zalia obuoli,
raudona obuoli,
saliero stieba,
saujele graikisku riesutu,
majonezo.

1. Obuolius supjaustai siaudeliais,net lupti nereikia.
2. Saliera tiesiog supjaustai.
3. Riesutu is viso nepjaustai.
4. Uzkreti majonezo sauksta.
5. Sumakaluoji.
6. Pastatai ant zoles -nufotografuoji.
7. Suvartoji....

Skanaus!
Jogurtiniai blyneliai
Na su tom nuotraukom man nelabai,matyt fotografes is manes nebebus,bet blyneliai savaitgalio pusryciams puikus...

Naudojau:
teslai:
300 g graikisko naturalaus jogurto,
400 g kvietiniu miltu,
1/2 a. s druskos,
2 v.s cukraus (cia jei gaminate saldu varianta,jei ne - cukraus nereikia)

idarui:
500 g.rikotos surio(arba galite deti varske),
cinamono ,
2 v.s cukraus

Tesla paprasciausiai suminkyti sudejus visus produktus.Tada kocioti plonus keliu milimetru kvadratinius blynelius,tiesa tesla labai "linksma"tai vaikstineja po stala kaip ji nori ,o ne kaip tu, todel isgauti tobulos formos man nepavyko.
I kvadratelio viduriuka dedame sauksteli surio ar varskes idaro ir suformuojame trikampeli ,krastus uzspaudziame , kepame aliejuje kol graziai apskrus.
Viskas ...
Mes valgem su uogiene ,o jus- kaip pilvas pageidaus.



Man tai ta ryta ant saldumo trauke,bet galima lygiai ta pati padaryti nesaldziai,tiesiog i tesla nedeti cukraus,o idarui naudoti ka tik nori- pakepinra mesyte,kumpi,suri ,na ,zodziu,pagal nuotaika ir saldytuvo turini...
Skanaus!
Trinta moliugu sriuba

Moliugus isimylejau ,kai atvykau i Australija,tai dabar viska gaminu su jais,pasirodo daug ka galima,tik reikia pabuti sekliu "morka"ir paieskoti ko nepametei...
Prisimenu ,kai mano tevelis augindavo moliugus masinos dydzio ,tai as neturedavau ka su jais veikti,ot kvaila buvau...kad dabar man ta moliuga!....
Bet dabar "to" nera ,tai nusipirkau maziuka ir isviriau nuostabia sriubyte.

Naudojau:

Moliuga,
2 morkas,
2 bulves,
svoguno galvute,
200 g  karstai rukyto kumpio,
druskos,
pipiru.

Moliuga reikia iskabinti,t.y isimti visa vidu...nera taip lengva kaip atrodo,cia jums ne arbuzas.Na bet jei jau nera nuotaikos jo kabinti galit ta sriuba is puodo valgyti ,jokio skirtumo.
Tai jei jau iskabinot ,tai moliugo gabaliukus dekit puodan,tada dar morkas ir bulves smulkiai supjaustytas,uzpilkite vandens,kad apsemtu ir virkite,kol viskas pasidarys labai minksta.
Svoguna sujaustyti kubeliais ir pakepinti ant trupucio aliejaus kartu su kumpiu.
Suberti i sriuba.
Viska dar pavirti.
Kai jau viskas pasidaro labai labai minksta,nuimat nuo ugnies ir sutrinat blenderiu.
Supilat i isskobta moliuga .

Skanaus!
Kiauliena normandiskame padaze su obuoliais


Na ir gerai pabusiu blogiete ir pamaitinsiu seimyna alkoholyje troskinta mesa,nieko neatsitiks dezinfekcija pilvui...
O jei rimtai tai jokio alkoholio net ir nesijaute,bet skonis idomus,laisvai ir svecia pavaisinti galima.

Naudojau:

4 kiaulienos karbonadus su kauliuku,
50 g sviesto,
375 ml obuoliu sidro,
1 v.s. balto vyno acto,
3 v.s grudetuju garstyciu,
2 rugsteni obuoliai,
svoguno galvute,
druskos,
pipiru,
2 v.s rudojo cukraus,
3 v.s grietineles,
2 a .s kukuruzu miltu.

Mesa apkepti keptuveje po keliata minuciu kiekviena puse ,pabarstyti prieskoniais ir pasauti i orkaite ,mazdaug 15 min,prie 200 laipsniu karcio.
Tuo tarpu pasiruosti padaza: keptuveje islydyti sviesta,jame pakepinti smulkiai supjaustyta svoguna.
Sudeti garstycias,supilti sidra ,acta,grietinele ,maisymo sluotele viska gerai ismaisyti,i si misini sudeti apvaliais ziedais supjaustytus obuolius(be seklalizdziu).Obuoliu nepjaustyti labai plonai ,nes jie greit suminksteja ir neislaiko savo formos.
Obuolius pakaitinti padaze ,kol jie prades minksteti ,tada isimti is padazo.
I padaza sudeti is orkaites isimtus kepsnius ant kepsniu visaus -obuolius ,uzdengti dangciu ir patroskinti dar kokia 10-15 min.

Kepsnius isimti ant lekstes ,sudeti obuolius ant ju virsaus.
Likusi padaza sutirstinti  kukuruzu miltais.Tiesiog juos suberti i keptuve ir gerai isplakti ,kad neliktu guziuku.
Padaza uzpilti ant kepniu virsaus.

Skanaus!

Nei duona ,nei pyragas


Tiesa pasakius ,pati nezinau kas cia man gavosi -pagal produktus ,turetu buti pyragas,o pagal isvaizda-konkreti duona.Vadinkit kaip norit ,o skonis nerealus ypac pirma diena,kol traski ir silta.
Svietas butinas!-be jo puse skonio...
Salin tas kalorijas ,zmones...

Naudojau:
600 g. kvietiniu miltu,
2 a.s malto cinamono,
2 v. s cukraus pudros,
50 g sviesto,
sauja razinu,
sauja smulkintu graikisku riesutu,
sauja pepita seklyciu (neradau siu seklu vertimo is anglu kalbos,jei kas zinot ,kaip lietuviskai busiu dekinga ,jei pasakysit),cia tokios mazos zalios seklytes ,labai panasios i moliugu seklu branduoliukus,
1/2 puodelio pieno,
1/2 puodelio vandens,
ziupsnelis druskos,
sakele rozmarino,
2 a.s kepimo milteliu.

Orkaite ikaitinti iki 200 laipsniu karscio.
Sviestas turi buti saltas.Ji sukapoti kartu su miltais,padaryti trupinius.
I siuos trupinius suberti cinamona,cukraus pudra,druska,kepimo miltelius,riesutus,razinas,pepita seklas,smulkinta rozmarina (pasilikti siek tiek seklyciu uzberti ant duonytes virsaus) ,viska gerai permaisyti.
Supilti piena ir vandeni.
Uzminkyti tesla.
Tesla gaunasi pakankamai lipni,taciau miltu nepadauginti ,ji ir neturi nelipti prie ranku.
I paruosta skardele sukresti tesla ir dregnomis rankomis suformuoti apvalia duonele.
Siek tiek ipjauti pavirsiu.
Duoneles pavirsiu patepti pienu ir pabarstyti seklytemis ir rozmarinu.
Pasauti i orkaite,kepti apie 45 min.






Ta diena dar isviriau moliugu sriubyte,tai su ja buvo nepakartojama...
Skanaus!

2014 m. kovo 26 d., trečiadienis

Jautiena su parmezanu ir keptomis darzovemis

Naudojau:

500 g minkstos jautienos,
200 g parmezano(smulkiai tarkuoto),
2 morkos,
gabalelis moliugo,
3 bulves,
2 saldzios bulves ,
sauja sparaginiu pupeliu,
ziupsnys kmynu,
prieskoniu pagal skoni

Pirmiausia pasiruosiau suri.
Orkaite ikaitinti iki 200 laipsniu celsijaus.
Is kepimo popieriaus issikirpti skrituliukus norimo dydzio,deti juos ant skardeles,paberti parmezano surio,bet ne prie pat krasto ,nes issilydes pabega nuo popieriaus (mano truputi pabego) ir pasauti i orkaite labai trumpai 5-7 min kol issilydys.Tada issimti ir palikti atvesti.

Jautiena susipjaustyti kepsniais,ir pakepinti ant trupucio aliejaus kiekviena puse mazdaug po 3 min.,Tada pabarstyti prieskoniais ,deti i skardele.
Darzoves sujuastyti stambiais gabalais,atskirame inde sumaisyti su druska ,kmynais ir trupuciu aliejaus,suberti i ta pacia skardele prie jautienos.


Sparagines pupeles isvirti atskirai,nedideliame kiekyje vandens ar ant garu.
Kepti mazdaug 30-40 min.
Per ta laika suris sukieteja .Serviruojant ji uzdeti ant iskepusios jautienos.



Padazui as naudojau "gravy",bet negaminau jo namie ,o tiesiog si karta pasigaminau is parduotuveje pirtu "gravy"milteliu.
Skanaus!