Mano tinklaraščių sąrašas

2014 m. kovo 18 d., antradienis

Kiaulienos sprandines kepsnys su slyvu padazu

Kartais tiesiog sausas kepsnys stringa gerkleje ir norisi kazkokio naujo skonio burnoje.Todel pabandziau si slyvu padazeli,kuris man gavosi siek tiek rugstokas,matyt nuo slyvu,bet ta nesunkiai galima istaisyti iberiant ,kaip sakiau, ziupsneli cukraus....

Sunaudojau :
0.5 kg kiaulienos sprandines,
1 kiausinis ,
ziupsnys dziuveseliu,
priekoniu pagal skoni,
4-5 vnt slyvu (ne dziovintu),
1 morka,
1 nedidele svoguno galvute,
slakelis sojos padazo,
1 v.s gietineles
aliejaus kepimui

Sprandine jau pirkau sujaustyta ,todel tik pabarsciau prieskoniais ,apvoliojau plaktame kiausinyje ir dziuveseliuose ,ir kepiau ant silpnos ugnies apie 20 min.
Tuo tarpu pasiruosiau padazeli-susmukkinau kubeliais morkas,svoguna ir slyvas.
Keptuven ipyliau slakeli aliejaus ir gerai pakepinau morkas ,po kurio laiko iberiau svogunus, darzoves turi suminksteti,nes pridejus slyvu ,sios isskleidzia rugscias sultis.Suminkatejus darzovems supilu smulkintas slyvas,viska gerai ismaisau pakepinu ,nuolat maisydama.Tada galima prideti norimu prieskoniu-druskos
 ,pipiru,as megstu kalendra,siek tiek sojos padazo ,ir grietineles.(kaip minejau,butu gerai koks saukstelis cukraus ar medaus,nes man buvo per rugstu) Leidziu padazeliui uzvirti.
Supilame ant iskeptos mesytes.
O jau del garnyro -palieku erdves kiekvienos ismonei ,ka pridesi tuo nepagadinsi...
Skanaus!

Virgutes trupintas pyragas
Sis pyrago receptas jau gerokai pagyvenes,isbandytas milijonus kartu,bet man ,jia gaunasi kiekviena syki kitaip.Gal del to ,kad idarui naudojama uogiene vis kitokia,o gal tiesiog nuo magnetiniu bangu vyravymo virtuveje skonis skiriasi.Taciau ,bet kuriuo atveju rekomenduoju pabandyti.
Jums reikes:

200g sviesto,
1 stikline cukraus,
100g grietines,
3 tryniai,
1 a.s kepimo milteliu,
3 stiklines miltu

Svieta istrinti su cukrumi,trinant musti po viena tryni(baltimu neismeskite ,juos naudosime veliau).
Gerai istrynus ,deti grietine ir miltus sumaisytus su kepimo milteliais.
Suminkyti tesla.
Atsaldyti (apie 1 val.)

Tesla padalinti pusiau .
Is vienos dalies iskocioti pagrinda,ji kloti i paruosta skarda.
Ant pagrindo paskleisti megstama uogiene ir ant virsaus uztrupinti trupinius is likusios teslos.
As trupinius darau rankomis ,gaunasi stambesni,taciau galima per burokine tarka ,sie buna smulkesni.Zodziu kaip kam patogiau...
Kepti 180 laipsniu orkaite apie 35 min.
Likus 10 min iki kepimo pabaigos ant pavirsiaus paskleisti isplaktus iki standumo kiausiniu baltymus.Sie sukuria traskia plutele.
Skanaus!





2014 m. vasario 22 d., šeštadienis

Australiskos velykines bandeles


Na ir gerai ,kad Velykos dar toli,o treniruotis reikia,va man eme ir nesigavo australiskos ,o gavosi lietuviskos.Bet nei kiek neprastesnes,gal dar geresnes,net vyriausias gurmanas sake,kad i jo mamos kepamas panasios...Jei taip ,tai galima sakyti -auksciausias kulinarinis pasiekimas!
Receptuka gavau is tokios australes bobulytes,ji sake tik per Velykas tokias kepanti ir dar butinai kryzius turi buti...na as padariau,bet kai iskepe ,tai kaip ir neliko to kryziaus.
Suvalgem ir be jo...

Naudojau:
2 (7g.) pokelius sausu mieliu,
1/4 puodelio cukraus pudros,
1 puodeli silto pieno,
4 puodelius miltu,
1 arb. sauksteli cinamono,
60 g. sviesto,
1 kiausini,
1/2 puodelio silto vandens,
1 puodeli dziovintu vaisiu misinio,
1 arb. sauksteli abrikosu ar kitokio dzemo(ar neturejau ,tai naudojau obuoliu)

Glajui:
1/2 puodelio miltu,
1 arb. sauksteli cukraus pudros,
1/3 puodelio vandens

1. Sumaisyti mieles,cukru ir silta piena iki vienalytes mases,pastatyti siltai kol pakils(apie 10 min).
2. I miltus iberti cinamona ir idejus sviesta istrinti tarp pirstu iki trupinuku.Supilti isplakta kiausini,vandeni ,dziovintu vaisiu misini ir mieliu misini.Isminkyti ir palikti pakilti apie 1 val.

                                               
3. Pakilusia tesla
Isversi ant padeklo ir minkyti apie 5-10 min.,kol taps vientisa ir elastinga.
4 .Sumaisyti glajaus produktus .Supilti glaju i konditerini maiseli.
5. Formuoti apvalias  bandeles,ant ju padaryti kryziukus ir i tarpelius pripilti glajaus.Leisti pakilti .

6. Kepti 220 laipsniu ikaitintoj orkaitej apie 15-20 min.
7. Karstas bandeles aptepti dzemu.

Skanaus!
O jei dar pieniuko ir sviestuko-Super!

Lietiniai idaryti versiena ir cukinija


Mano darbdavys siais metais priaugino tiek cukiniju ,kad galva nenesa ka su jomis daryti.Kokiu bajeriu tik neprigalvoju ,kad kaip nors jas sunaudoti,ne agurkas gi ,kad nusiplovei ir sugriauziai, ar siaip ant akiu uzsidejai ,kad skaidriau matytum.
Na ,bet jei prisiaugino,tegul ir valgo,kas man darbo...

Naudojau:
400 g. versienos farso,
1 morka,
1 nedidele cukinija,
1 svoguno galvute,
ziupsnelis druskos,
ziupsnelis pipiru,
aliejaus pakepinimui

Lietiniams:
300 g miltu,
1 kiausinis,
ziupsnelis druskos,
vandens,
aliejaus kepimui

Padazui:
tiesiog grietine

Lietiniams sumaisiau visus produktus iki vientisos skystokos mases ir iskepiau blynelius.

Idariui - sutarkavau morka ir cukinija.Smulkiais kubeliais supjausciau svogunus.Versienos farsa pakepinau kartu su darzovemis,kol viskas suminkstejo.
Kai siek tie praveso ,tiesiog suvyniojau blynelius.


Lietinukus dar apkepinau,kad butu traskesni ir susijungtu idaras su blyneliu.
Visai neblogai lengviems priespieciams.
Skanaus!


Aviena naturaliame pomidoru padaze

Aviena prakisti mano didziuju gurmanu komandai nera paprasta misija.Vyriausiam gurmanui,kuris apskritai gyvenime nieko nemegsta valgyti,aviena blogo ,specifinio kvapo,kitiems ne tokiems isrankiems gurmaniukams -kieta ir is viso ,jei nera kiaules ar vistos -visa kita ne maistas...
Bet kuo as kalta ,kad man idomu pabandyti,nevalgys -nereikia pamanyk cia,alkio jausmas ,tai neisoperuotas ,pasivaikscios ir suvalgys...
Tai va sita aviena ,visai minksta ir visai be specifinio kvapo,net vyriausias gurmanas neatskyre ka valgo....

Naudojau:
1 kg minkstos avienos
1 skardine naturaliu pomidoru savose sultyse
2 morkas
2 saukstus grietines
ziupsni druskos 
ziupsni  kmynu
avienai skirtu prieskoniu
ziupsnelis cukraus

Garnyrui :
Pasirinktas darzoves 


Aviena supjausciau didesniais gabalais ,nekepinau,kad nebutu kieta,tiesiog sumeciau i puoda,sujausciau morkyte,suberiau prieskoniukus,uzpyliau pomidorus tiesiog nesmulkintus ,virdami jie susileido.Truputeli vandens ,nes vien pomiroru sulciu negana.Troskinau apie 1.5 val.
Pries baigiant troskinti ,ant to pacio puodo isviriau darzoves garuose.


Labai minksta ,labai skanu ir paprasta.Pomodorai istraukia is avienos jos specifini kvapa.Butinai iberkite koki sauksteli cukraus ,nes pomidorai isskiria pakankamai daug rugsties,gali buti per rugstu.
Skanaus!